Co dělají modely na podzim?

Co dělají modely na podzim? První rok instalace na hradě Velhartice byl společně s turistickou sezónou v říjnu ukončen. Část modelů se na místo zimní údržby přesunula do výstavních prostor krásně zrekonstruovaného domu Štěpánka Netolického v Třeboni, kde doplnily expozici výstavy 650 let Rožmberků v Třeboni, a náš "venkovan zavítal do Městského muzea v Čelákovicích.

"650 let Rožmberků v Třeboni" návštěvníky provede významnou etapou vývoje města spjatou se známým jihočeským šechtickým rodem. Výstava v Třeboni potrvá do 28. 2. 2017 a můžete zde najít mimo letos vyrobených oděvů představujících 2. pol. 14. století také zcela nový model oděvu české šlechtičny z roku 1585 zhotoveného ze samých hedvábných materiálů.

Oděv venkovana vás pak čeká na výstavě v Mětském muzeu v Čelákovicích u Prahy. Výstava s názvem "Byli v Čelákovicích upíři?" vás provede problematikou zdejších "záhadných" pohřby z období 14. století.  Autorky výstavy si přichystaly na návštěvníky interaktivní zábavní prvky, takže ač není výstavní síň příliš rozsáhlá, je nabytá informacemi a zároveň vhodná pro celou rodinu.

Podrobné informace o výstavách:

Dům Štěpánka Netolického v Třeboni - http://www.itrebon.cz

Městské muzeum v Čelákovicíchhttp://www.muzeum-celakovice.com/

Chcete-li sledovat naše aktuality, navštivte náš FB profilhttps://www.facebook.com/historickeodevy

plakat FB PLAKAT vystava BYLI UPIRI V CELAKOVICICH A3 page 001z vystavy 02z vystavy